Pretecho

Echografie Bureau Baby Visie

maken van pretecho’s door zeer ervaren en gediplomeerd echoscopiste, maakt al ruim 10 jaar pretecho’s en is ook werkzaam in een medisch echocentrum.
Apeldoorn
Hengelo

Echotijd

Voor het laten maken van een pretecho tijdens uw zwangerschap kunt u terecht bij Echotijd. Hier wordt in alle rust een echo gemaakt zonder medische indicatie, van uw ongeboren kindje. U hebt keuze uit een 2d, of 3d/4d echo. Molenschot

Echoburo Ziezo

Anna Paulowna

Baby echo

Purmerend

Twinkelster

Purmerend Site ook in het Turks, Marokkaans en Engels. Wel baggertrage flashsite.

Ukkepuck

Santpoort-Noord

3D babywatch

Santpoort-NoordZaandam

Baby focus

Almere

Babywatch echo

Amstelveen

Baby Dream echografisch-centrum

Alphen aan den Rijn

Baby Echo Centrum

Driebergen

Wereldkind

Rotterdam

Echobureau Baby Inzicht

Raalte

Baby pret

Ede

3d Echo Barendrecht

Barendrecht – Willen jullie naast de medische echo’s toch nog een keertje in alle rust jullie kindje zien, dan kan dat bij dé echopraktijk in Barendrecht – 3D Echo Barendrecht. In een ontspannen en huiselijke sfeer nemen we de tijd om jullie en eventueel meegekomen familie of vrienden op een begrijpelijke en uitgebreide manier te informeren bij de beelden van de pretecho. Barendrecht,

Babyview

Vestigingen in
Amersfoort,
Arnhem,

Berkel Enschot,
Haaksbergen,
Hoofddorp ,
Oirsbeek ,
Oosterwolde ,
Zoetermeer

First look

Groningen

Koekeloere

Almere,
Enschede,
Wichmond.

Echo visie

Capelle aan den Ijssel

Baby bubble

Goes, Pretechopraktijk

Echopraktijk Drechtsteden

Drechtsteden
Papendrecht Bij Echopraktijk Drechtsteden doen we er alles aan om je dat bijzondere moment al tijdens de zwangerschap te laten ervaren. In een ontspannen omgeving kijken we op een beeldscherm naar het kindje in je buik. Als je dat wilt, zetten we de beelden op een dvd, om thuis aan anderen te laten zien. Je kunt samen met je dierbaren komen, bijvoorbeeld met je ouders, zussen en vriendinnen, of je andere kinderen. En natuurlijk met je partner. Zodat ook die kennis kan maken met jullie allermooiste schat. Ouders word je toch immers niet pas ná de geboorte?

Baby’s world

Leidschenveen

Baby in Beeld

Apeldoorn
Zwolle
Zenderen
Coevorden

Baby image

Gorinchem
Zundert

Baby-belly

Pret echo Den Haag

BabyVision

Delft

3D lifeline

Posterholt

kijk nou

Helmond

Verwachtkamer

Nijmegen

Baby echo Son Son en Breugel

Echopraktijk Zeeland

Voor de mooiste 2D,3D en 4D echo in Zeeland. Echopraktijkzeeland is als enigste in Zeeland die ook bevoegd is u kind ook medisch gezien te bekijken. Vlissingen

Ballio

Zutphen
Geboortewinkel en pretecho

Echopraktijk Venray

Echopraktijk voor 2D, 3D en 4D pretecho’s in de zwangerschap Venray

Alle tot op heden (2004) verzameld bewijsmateriaal geeft aan dat ultrasoon onderzoek veilig is voor het ongeboren kind. In elk geval is een echo aanzienlijk veiliger dan een röntgenfoto. Dit heeft er toe geleid dat veel zwangere vrouwen een “pretecho” laten maken. Dit is een echo zonder medische aanleiding, zuiver bedoeld om het kind in de baarmoeder al te kunnen zien. Of ook het gehoor van de foetus geheel veilig is voor de onhoorbaar hoge maar wel luide ultrageluid golven is nog een tijdlang een punt van zorg geweest.

Pretecho

Je bent zwanger en tot op heden is er geen reden geweest om een echo van jouw ongeboren baby te maken. Natuurlijk is dat heel fijn, want dit betekent dat de groei van jouw ongeboren kind vermoedelijk normaal en zonder complicaties verloopt. Toch is het begrijpelijk dat je het ook een beetje jammer vindt dat er geen echo wordt gemaakt, omdat zo’n eerste ontmoeting met jouw kindje bijzonder is. De laatste jaren is er de mogelijkheid om een echo voor de pret te laten maken. Gewoon, omdat het heel erg leuk is om jouw baby via deze wijze te kunnen waarnemen.

Wanneer je zonder verwijzing van een verloskundige of arts een echo laat maken, zijn de kosten van een zogenoemde ‘pretecho’ geheel voor eigen rekening. Bij verscheidene commerciële bureaus kun je terecht voor een pretecho. Sinds kort kan je in Nederland kiezen uit twee soorten pretecho’s: een twee- dimensionale of een driedimensionale echo.

De tweedimensionale is de meest gebruikelijke zwart-wit echo die ook in het ziekenhuis wordt getoond. Nieuw is de driedimensionale pretecho. Dit is een ervaring apart. Op het scherm is wordt jouw kindje met diepte getoond, dus je ziet duidelijk de vorm van de lipjes, het neusje, vingertjes, enzovoort. De driedimensionale echo is nog vrij nieuw en kan je momenteel bij slechts twee bureau’s in Nederland laten maken. Een daarvan is echografischburo Koekeloere in Enschede.
De kosten voor een pretecho zijn per bureau verschillend. Reken op een bedrag van rond de honderd gulden voor een tweedimensionale echo en voor rond de tweehonderd gulden voor een driedimensionale echo. Hiervoor krijg je meestal tevens een foto (schermafdruk) van jouw ongeboren kind mee naar huis. Bij sommige bureaus kun je zelfs een videoband krijgen van de gemaakte opnamen.

Een pretecho laat je maken, zoals het woord al zegt, voor de pret. Laat geen pretecho maken omdat je voor jezelf bevestigd wilt hebben dat alles in orde is met jouw kind. Doordat het stadium van de zwangerschap, de gebruikte apparatuur en de ervaring van de echoscopist bepalend zijn voor juiste waarnemingen, kunnen bij een commercieel bureau afwijkingen over het hoofd worden gezien. Worden er geen afwijkingen waargenomen, stel jezelf niet na een pretecho gerust. Dit kan wel eens onterecht zijn. Ook bij het vaststellen van het geslacht wordt wel eens een vergissing gemaakt. Voor deze zaken is een pretecho niet bedoeld. Je laat alleen een pretecho maken, omdat je zo’n ‘kennismaking’ leuk vindt.

De meeste bureaus laten je een verklaring ondertekenen voordat er een echo wordt gemaakt. Door ondertekening geef je aan dat je het bureau niet aansprakelijk stelt voor het doen van verkeerde uitspraken of het niet opmerken van afwijkingen bij jouw kindje

Friesland – Groningen – Drenthe – Overijssel – Gelderland – Limburg – Noord Brabant – Zeeland – Zuid Holland – Noord Holland – Utrecht – Flevoland