Vroege tekenen van een zwangerschap

Onderstaande een lijst van mogelijke symptomen van een zwangerschap die al vroeg merkbaar kunnen zijn. Mochten een of meer van deze symptomen optreden -en is er reden om aan te nemen dat je zwanger kunt zijn- dan is het uitvoeren van een zwangerschapstest verstandig om verdere duidelijkheid te krijgen en daarnaast prenatale voorzorgsmaatregelen te nemen. Ook als je het ongetest willen afwachten is het slikken van vitamine B11 (foliumzuur), overgaan op niet alcoholische drank en stoppen met roken verstandig.

Eigenlijk zijn alleen het uitblijven van je menstruatie en de aanwezigheid van hCG in de urine echte vroege zwangerschapstekenen. Ook veranderingen in de borsten treden vaak vroeg op. De meeste overige tekenen zijn beter te benoemen als zwangerschapskwaaltjes die vroeg in de zwangerschap optreden, en vinden meestal plaats nadat de zwangerschap al door een test is vastgesteld. Deze kwaaltjes zijn het gevolg van hormonale veranderingen en de aanpassingen die het lichaam maakt. Elk lichaam reageert anders, onderstaande verschijnselen kunnen optreden, het zijn echter zeker geen 100% indicatoren voor een zwangerschap, nog hoef het uitblijven van een verschijnsel niet op problemen te duiden. Uiteraard zijn het optreden van een menstruatie of de afwezigheid van hCG (een negatieve zwangerschapstest) wel indicatoren die behoorlijk tegen een zwangerschap spreken.

Uitblijven menstruatie

Zeker als de menstruatie anders met de regelmaat van de klok plaatsvindt is het uitblijven ervan een eerste teken van een mogelijke zwangerschap. Echter ook andere factoren als stress en ziekte kunnen de periode ontregelen. Daarnaast zijn er vrouwen de beweren dat ze wisten dat ze zwanger waren voor het uitblijven van de menstruatie

Humaan ChorionGonadotrofine

Een betrouwbaar, en ook vroeg, teken van een succesvolle bevruchting is de aanwezigheid van het zwangerschapshormoon hCG, dat door het overblijfsel van het gele lichaam en later de placenta wordt aangemaakt. Met het uitblijven van de menstruatie is ook dit hormoon aanwezig. Dit hormoon is (helaas) niet zonder hulpmiddelen aan te tonen. Echter een zwangerschapstest die de aanwezigheid van HCG in de urine aantoont is via het internet eenvoudig in huis gehaald en snel uitgevoerd. Een positieve zwangerschapstest geeft met 99% zekerheid aan dat er een bevruchting heeft plaatsgevonden. Het kan echter ook nog een positieve uitslag geven als de foetus reeds is overleden, na een miskraam blijft het hormoon nog een tijdje aanwezig. Een negatieve test is niet altijd betrouwbaar, zeker niet als de test te kort op de bevruchting heeft plaatsgevonden. In een latere fase van de zwangerschap wordt HCG via de urine ingezameld voor de productie van Pregnyl, een medicijn dat helpt bij bepaalde vormen van onvruchtbaarheid (Moeders voor moeders).

Gevoelige borsten

Als vroeg in de zwangerschap zorgen hormonen voor veranderingen in het lichaam, een symptoom is het veranderen van de borsten. De omvang neemt toe en ze worden gevoelig. En terwijl gevoelige borsten ook bij een aanstaande menstruatie kunnen voorkomen zijn vergrote borsten dat niet. De tepels en tepelhoven kleuren donkerder en de doorbloeding van de borsten neemt toe, bij een lichte huidskleur zijn de aders in de borsten (beter dan normaal) te zien.

Bloedverlies

Tijdens de innesteling van de embryo kan licht bloedverlies optreden, kans dat je het aanziet voor een lichte menstruatie. Echter bloedverlies kan ook duiden op een mogelijke miskraam.

Misselijkheid en ochtendziekte.

Hoewel de misselijkheid die voornamelijk in het begin van de zwangerschap voorkomt ochtendziekte wordt genoemd kan het de hele dag optreden. Ervoor zorgen dat er de hele dag kleine hoeveelheden gegeten worden, zo ook ’s ochtend voor het opstaan, kan helpen de misselijkheid te verminderen.
Voor sommige vrouwen is ochtendzieke het eerste symptoom van een zwangerschap nog voor het uitblijven van de menstruatie

Vermoeidheid

Extreme vermoeidheid ten gevolgde van de veranderingen in het lichaam kan zeker in combinatie van de eerder genoemde symptomen een aanduiding van een zwangerschap zijn. Meestal gaat dit in de loop van de 3de 4de maand voorbij

Hoofdpijn

Meer hoofdpijn komt voor tijdens de zwangerschap vanaf de 6de week. Hoofdpijn kan echter ook een voorbode van ernstigere problemen zijn.

Blaasproblemen

Zo rond de 6de en 8ste week na de bevruchting (dus de 8ste tot 10de week van de zwangerschap) kan veelvuldig moeten plassen voorkomen

Duizeligheid

In de vroege zwangerschap kan een licht gevoel in het hoofd, duizeligheid en zelfs flauwvallen voorkomen

Verstopping

De hormonale veranderingen kunnen leiden tot verstopping, veel drinken en oefeningen kunnen hier helpen

Maagzuur

Problemen met brandend maagzuur kunnen tijdens de hele zwangerschap optreden, in de eerste maanden komt dit door de hormonale veranderingen. In de latere maanden omdat de baby niet meer past. Kleinere maaltijden rechtop eten kan helpen de problemen te minderen

Ben ik zwanger

Om zelf in te schatten of je zwanger bent is het nodig te weten wanneer en hoe je de laatste tijd seks hebt gehad.

De vruchtbare periode ligt meestal ergens 11 tot 15 dagen na de vorige menstruatie, als de dag van de eisprong niet bekend is (bijvoorbeeld door te temperatuur methode of de toestand van het vaginale slijm) is anticonceptie op basis van periodieke onthouding behoorlijk onbetrouwbaar.

De menstruatie blijft uit, ben ik zwanger?

Er heeft geen seks plaatsgevonden ——-
Er heeft goed beschermde seks plaatsgevonden

(pil, goed gebruikt condoom etc)

Er heeft matig beschermde seks plaatsgevonden

(slecht gebruikte condoom, voor het zingen de kerk uit, pil vergeten, periodieke onthouding, vingeren met vieze vingers)

tot +
Er heeft matig beschermde seks plaatsgevonden binnen de vruchtbare dagen

(slecht gebruikte condoom, voor het zingen de kerk uit)

tot +
Er heeft alleen seks plaatsgevonden buiten de vruchtbare periode tot +
Er is onbeschermd gesekst in de vruchtbare periode +
Er is meermaals onbeschermd gesekst rond de vruchtbare periode of vlak voor de eisprong ++

En met het zwanger worden is het net als met kortsluiting, probeer maar eens dat fietslampje goed brandend te krijgen, maar een mega kortsluiting ergens in de leiding in huis waar je het echt niet kunt hebben krijg je zo voor elkaar.

Maak gratis een eigen website of blog

Je eigen gratis weblog

Maak je gratis webblog, een eigen website. Handig om je verhalen te delen met vrienden en kennisen.

Of heb je een bedrijf of webwinkel, maak je eigen blog voor extra promotie. Tweet en facebook je berichten automatisch. Je kunt ook een subdomein van je  eigen domeinnaam gebruiken.

Mogelijkheden

Veel mogelijkheden, eigen domein gebruiken bijvoorbeeld een blog bij je webwinkel, diverse templates of plugins. Speciale wensen? stuur een verzoek

Reisblog

Een blog op logze.nl is uitermate geschikt om een eigen reisblog te maken. Uiteraard zijn hiervoor speciale websites maar de mogelijkheden op logze zijn niet minder. En omdat logze.nl gebruik maakt van wordpress kun je ook gebruik maken van de wordpress apps om eenvoudig via de telefoon of tablet berichten te plaatsen. Logze heeft ook een reizen thema ‘travelblogger’ (template/layout) met de mogelijkheid je locatie op een kaart weer te geven. Zie fietsvierdaagsen.nl voor een voorbeeld

Beginnen?

 

door een technisch probleem is zelf registreren op dit moment niet mogelijk. Neem contact op en het wordt handmatig voor je gedaan!

Registreer een gebruikersnaam en een sub-domein

Voorwaarden:

  • Nederlandstalig (sites in a different language require prior approval),
  • Geen 18+, gokken, geweld en dergelijk
  • Niets wat de wet verbied,
  • Geen schade of overlast voor derden,
  • minimaal eens in de drie maanden een nieuw bericht
  • geen spinning, artikel spam of andere onzinnige content.

inhoud van de berichten

logze zal zich inhoudelijk niet met je berichten bemoeien, mits het binnen wettelijke en fatsoen normen valt. Niet toegestaan zijn artikelen die duidelijk uit een vertaalmachine komen of tot stand zijn gekomen d.m.v. ‘article spinning’.

Wil je een blog in een andere taal dan Nederlands? Dat kan maar neem eerst contact op!

Probeer niet javascript of iframes in je blog te plaatsen, de blog gaat onherroepelijk offline.

Auteursrechten

Artikelen of foto’s waarbij een vermoeden tot inbreuk op auteursrechten is worden verwijdert. Plaats bij voorkeur altijd een bron bij gebruikte foto’s of delen van artikelen.

Geen reclame banners

De logze websites zijn zo goed als reclame vrij, incidenteel zal er een tekst link onderaan de pagina staan. Het staat je zelf vrij reclame uitingen te plaatsen en geld met je site te verdienen. Plaats affiliatie links d.m.v. een short-url service als bit.ly

Dit is geen medisch artikel. Uiteindelijk kan alleen een arts een (vroege) zwangerschap vaststellen. Daarnaast is een arts de aangewezen personen voor medisch advies bij ziekte of verschijnselen die gepaard gaan met een zwangerschap.